Omstruktureringar i Arcam

Omstruktureringar i Arcam

Publicerad
2018-02-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

I början av december 2017 valde Magnus René, VD och koncernchef på Arcam, att säga upp sin anställning.

– Magnus har med energi och beslutsamhet byggt Arcam till ett av de ledande bolagen inom additiv tillverkning, säger Göran Malm, styrelseordförande för Arcam AB.
– Han har tillsammans med medarbetare och partners runt om i världen utvecklat bolaget från en start-up till en global industri. Magnus har också fört bolaget in i en ny framtid, hos General Electric. Arcam är idag start positionerat för framtiden.

Magnus René har en uppsägningstid på 6 månader och är kvar i sin befattning tills en ny VD utsetts eller senast fram till 3 juni 2018.

– Det har varit fantastiskt att vara med att bygga Arcam under de senaste 16 åren. Bolaget är väl positionerat med ett fantastiskt team, världsledande produkter, starka ledningar på våra bolag och med en mycket stark kassa, säger Magnus René, VD och koncernchef för Arcam.
– Med GE som ny storägare är det ett bra tillfälle för mig att gå vidare och för en ny VD att ta över och utveckla bolaget i den nya miljön.

I samma veva valde bolagets ekonomichef och vice VD att säga upp sin anställning. Johan Brandt har en uppsägningstid på tre månader och kommer fortsätta som ekonomichef tills en ny utsetts eller senast till 30 april 2018.

– Johan Brandt har som CFO och vVD byggt bolagets struktur och därmed gjort det möjligt för oss att växa och globalisera bolaget, fortsätter Göran Malm.
– Johan har med sitt ledarskap och sitt team skapat en förstklassig ledning av bolagets och dotterbolagens ekonomifunktioner.

Johan Brandt har varit verksam som ekonomichef för Arcam sedan 2012.