Lurar Apples Face ID

Lurar Apples Face ID

Publicerad
2018-02-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

När Apple släppte iPhone X under hösten betraktades det som bolagets viktigaste produkt på många år. Med många nya funktionaliteter sticker den ut från mängden och speciellt har ansiktsigenkänningen varit offer för mycket skriverier.
Genom en 3D-läsare känner telefonen igen användarens ansikte för att bl a låsa upp telefonen och godkänna betalningar. En funktion som ska fungera oavsett om användaren bär glasögon eller hatt och ska vara säkrare än både lösenord och fingeravtrycksläsare.
Enligt Apple kan en fingeravtrycksläsare luras en gång på 50 000 försök, medan ansiktsigenkänningen endast ska gå att lura en gång på 1 000 000 försök.
Säkerhetsföretaget Bkav Corporation, från den vietnamesiska huvudstaden Hanoi, har däremot lyckats lura Apples supersäkra ansiktsigenkänning i iPhone X. Genom en 3D-printad ansiktsmask med bilder på användarens ögon och läppar, lyckades man vilseleda 3D-scannern och få tillgång till telefonen.

 

Se när Bkav lurar iPhone X.