Lösning för motorhuvar

Lösning för motorhuvar

Publicerad
2018-02-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

2017 var ett fint år för det Göteborgsbaserade förpackningsföretaget aPak AB; de tog hem Scanstar den 29 november på toppmötet i Lahtis, Finland och sedan vann de Worldstar med förpackningslösningen SimpleSphere.
Bakom utmärkelsen står förpackningsorganisationen WPO, World Packaging Organisation, som varje år utser världens främsta förpackningslösningar.
Genom ett nära samarbete med Volvo Cars tog aPak fram förpackningslösningen, som används för transporter av motorhuvar mellan Sverige och Kina. Innan SimpleSphere skickades motorhuvarna i träemballage, som medförde stora påfrestningar för personalen, miljön, ekonomin och inte minst effektiviteten på anläggningarna.

– Det är fantastiskt roligt och stort för oss att få vinna det här priset. Vi är väldigt stolta och detta var verkligen ett perfekt avslut på aPaks 100:e år, säger Evelina Lindgren, VD på aPak.

Tack vare den nya lösningen försvann arbetet som krävdes vid resning, montering och nedmontering av träemballaget. Även andra förekommande problem som tunga lyft, spikborttagning och skruvdragning, som var både ansträngande och tidskrävande, gick om intet.
SimpleSphere inte bara reducerade hanteringstiden och det tunga arbetet som har belastat personalens hälsa, den har även sänkt omkostnaderna, frigjort ytor och personal hos Volvo Cars.