Högteknologiska arbetskläder

Högteknologiska arbetskläder

Publicerad
2018-02-27
Skribent
Redaktionen

Sol, regn, storm, snö eller minusgrader. På kontoret, bygget eller i bilen. Moderna arbetskläder behöver vara förberedda för alla livets situationer. Nya Blåkläder Evolution är en serie högteknologiska arbetskläder, där man i valet av material hämtat inspiration från extrema förhållanden och tuffa situationer.

– Jobb, familjeliv och fritid flyter ihop, därför ville vi ta fram en linje arbetskläder som tillåter våra användare att vara förberedda för allt. Kläder som är riktigt snygga och håller dig välklädd i alla situationer och som samtidigt tål tuffa tag, säger Anders Carlsson, VD på Blåkläder.

Innovation är ständigt närvarande i Blåkläders produktutveckling. I den här linjen har man utmanat bilden av arbetskläder och skapat plagg där utseende, rörlighet och flexibilitet är prioriterat.

– I den här kollektionen har vi inspirerats av designen och styrkorna hos outdoor-plagg. Vi har sedan lagt ihop det med slitstyrkan och funktionen hos våra ordinarie arbetskläder, säger Terés Wilbaste, produktutvecklare på Blåkläder.
– Till exempel har vi jobbat med stretch i alla riktigningar vilket inte är så vanligt bland våra produkter. I de värmande lagren har vi jobbat med ett material som är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Det har samma värmande egenskaper som dun, men är mycket smidigare.

Varje liten detalj i Evolution är genomtänkt utifrån både design och funktion. Man har strävat efter att få alla praktiska element att även förstärka designen.

– För att ge ett exempel så är reflexerna mörka, en snygg detalj i dagljus som samtidigt gör att man syns tydligt i mörker. Materialen är noga utvalda för att fungera maximalt tillsammans, både utseendemässigt och funktionellt, säger Terés Wilbaste.
– Plaggen andas och släpper igenom fukt samtidigt som de också värmer och skyddar mot regn.