En Mustang på armen

En Mustang på armen

Publicerad
2018-02-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Det danska företaget REC Watches omvandlar återvunna delar, från gamla Ford Mustanger till klockor. Vaughn Gittin Jr. är en av världens bästa driftförare och hans klocka är gjord av kolfiber från hans Ford Mustang RTR. Den hade 700 hästkrafter och han tävlade med den i World Drift Series.

– De flesta skulle nog bara se en hög metall, spöket av en Mustang. Vi ser något helt annat, vi ser själen av en bil och historien bakom den, något som bara måste berättas, säger Christian Mygh, medgrundare av REC Watches.
– Vi skär inte upp Mustanger, vi ger de Mustanger som inte längre går att rädda ett nytt liv som klocka.

Varje klocka, en unik historia
För grundarna av klockföretaget är det viktigt att ta reda på historien bakom varje bil som används till respektive klocka. De båda grundarna till företaget, Christian Mygh och Jonathan Kamstrup, reser därför runt och träffar tidigare ägare och samlar in historier och bilder från bilarnas tidigare liv.
Dessa väver de in i en skräddarsydd video, som varje klockköpare får med sig. Varje klocka dekoreras med bilens chassinummer och produktionsår. Klockans batterimätare är utformad att likna en bensinmätare och siffrornas design är influerad av den ikoniska bilens instrumentpanel.
Under en resa till Sverige stötte företagsgrundarna på en sällsynt Ford Mustang Raven Black från 1966, vilken blev en kollektion i 250 exemplar.