Big Image investerar stort

Big Image investerar stort

Publicerad
2018-02-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Rickard Eskilsson, VD på Big Image Systems, berättar om satsningen i maskinparken och växande kundsegment där företaget ser stor potential.

I branschkollegan Sign&Print berättar Big Image Systems VD Rickard Eskilsson om det senaste tillskottet i maskinparken; en bläckstråleskrivare i storformat; en 12 pictoliter rulle-till-rulle UV-bläckstråleskrivare från Durst med Variodrop-teknik, kvalitet på 1200 dpi och en produktionskapacitet på 350 kvm/tim.

– Möjligheterna med den nya investeringen är att kunna trycka på än mer flexibla material via papperstransfer, för att i än högre grad kunna skicka slutprodukterna vikta i kartong och utan att rulla bilderna som vi idag gör till många kunder, berättar Rickard Eskilsson för Sign&Print.

– Ett annat skäl till investeringen är naturligtvis att få en väsentlig kapacitetsökning och inte minst få en ännu högre upplösning i kombination med kapacitetsökningen.

Under hösten har man dessutom bytt ut i princip alla maskiner, dels sublimeringslinan Durst Rhotex 325 inkl en Monti värmepress, och även UV-maskiner på upp till fem meters bredd; Durst Rho312 och Rho512.

– Det enda vi behåller är vår egenutvecklade Infinitus Jr, som är världsunik, då vi kan trycka på flexibla material som ingen annan klarar av med bra resultat på upp till fem meters bredd.

Produktionen är förlagd till anläggningarna i Täby och Berlin. I Berlin har Big Image två stycken Infinitus-maskiner som de byggt själva för produktion av bilder på upp till 12,2 meters bredd utan skarv och längder upp till 60 meter.