7 av 10 missnöjda

7 av 10 missnöjda

Publicerad
2018-02-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Höga priser, dåliga förbindelser och allt för få avgångar listas som de främsta anledningarna till varför man är missnöjd med kollektivtrafiken, men var tredje svensk upplever även irritation på grund av förseningar.
70% av den svenska befolkningen är missnöjda med kollektivtrafiken i sina respektive städer, detta visar en rapport från Projektengagemang, baserad på undersökningar av Kantar Sifo.

2 500 som svarade
Undersökningarna gjordes med drygt 2 500 svenskar i åldrar mellan 18 till 74 år, där det framkommer att missnöjet i högsta grad finns bland storstadsborna. Drygt var fjärde person känner irritation så ofta som minst en gång i veckan, över att bussar och tåg inte går i tid.

– Vår undersökning visar att kollektivtrafiken i Sveriges städer måste förbättras. Bilen är fortfarande ett viktigt transportmedel, men för att fler ska vilja ställa bilen hemma måste alternativen bli bättre, säger Per-Arne Gustavsson, VD på Projektengagemang.
– Om kollektivtrafik och cykelbanor förbättras i städerna kommer vi på sikt kunna se positiva förändringar både i miljön och i folkhälsan.

Nöjdast med kollektivtrafiken är de, som bor på Gotland, i Norrbotten och Jämtland.