Rekordnotering av nya .se

Rekordnotering av nya .se

Publicerad
2018-01-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Under oktober 2017 registrerades totalt sett närmare 90 000 nya .se-domännamn, en ökning på ca 230% jämfört med september, enligt webbhotellet Loopedia. Antalet registreringar är årets näst högsta notering.

– Det fortsatt ökade antalet nya .se-domännamn under 2017 är glädjande att se och tyder på att intresset för .se-domänen, säger Jimmie Eriksson, VD på Loopia.

Över 450 000 nya domännamn med .se har registrerats till och med början av november, vilket är 165 000 fler än för helåret 2016. Det gör 2017 till ett rekordår, som slagit det tidigare rekordet på drygt 300 000 stycken år 2011.

– Att registrera ett .se-domännamn är inte enbart viktigt för att skydda företagsnamn, varumärken och idéer på internet. Det ger också ett seriöst intryck utåt, gör det lättare för kunder till företaget att hitta nödvändig information och kan dessutom fungera som en effektiv säljkanal, säger Jimmie Eriksson.

Tips
Loopedia tipsar om att man ska skydda fler toppdomäner och felstavningar, genom att komplettera domänen med vanliga felstavningar och fler toppdomäner; exempelvis .nu och .com samt .eu.