Mimaki introducerar innovativa print- och cut-system

Mimaki introducerar innovativa print- och cut-system

Publicerad
2018-01-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Unik 4-lagerutskrift för dag- och nattbelysning, integrerad skräning, nyutvecklad LUS-170 UV-bläck som möjliggör omedelbar efterbehandling, flera valmöjligheter för olika applikationer och ökat urval av printmedia.

Mimaki lanserade i mitten av september sina nya printrar Minaki UCJV300-160 och UCJV150-160 rulle-till-rulle UV-LED-print och cut-lösningar. Dessa system är utvecklade, för att addera mer kreativitet till produktionen av skylt- och displaygrafik och samtidigt bevara Mimakis karakteristiska prisvärdhet och användarvänlighet. Med denna lösning introducerar Mimaki också ett helt nytt miljövänligt bläck, LUS-170, som ger än mer livfulla, iögonfallande utskriftsresultat. UCJV-serierna förväntas bli tillgänga fjärde kvartalet av 2017.

– UCJV-serierna består av två modeller; fyrfärgs UCJV150-160 och UCJV300-160 som kan använda upp till sju kulörer i kostnadseffektiva enlitersflaskor.
– Varje modell kan producera en mängd print- och cut-applikationer av de mest varierande slag för skylt, display och förpackning, säger Roland Van den Broek, försäljningschef på Mimaki Europé.

Teknologin med UV LED-härdning gör det möjligt att använda ett utökat urval av printmedia inklusive obestruket. Även många tunna filmer som är värmekänsliga och inte kan användas i vanliga solvent- eller latexskrivare, fungerar med UCJV-serierna.

– På Mimaki arbetar vi hårt för att kontinuerligt ta fram innovativa lösningar för våra kunder, fortsätter Roland Van den Broek.
– Dessa två nya system uppfyller verkligen målet. Vi ser fram emot att diskutera dessa nya skrivares oändliga möjligheter med besökarna på de mässor vi deltar i under september och oktober.

Ett motiv, två varianter
Nu kan man erbjuda kunden något unikt, en dynamisk grafik som omvandlar motiv eller färgschema beroende på ljuskälla. Denna unika förmåga ger effektfulla produktioner med stor grenomslagskraft, med högre marginal samtidigt som man behåller låga driftskostnader och dessutom minskar produktionstiden.

Integrerad skärning
Funktionen integrerad skärning för volymproduktion av etiketter, dekaler, fönsterdekor, golvgrafik, displayer, fordonsdekor, förpackningar, prototyper och vanliga problem som filmavskiljning och andra problem relaterade till erferskärning som kan uppstå med solvent- och latexbläck.

Omedelbar torrt, redo att användas direkt
Utskrifter med UCJV-serierna härdas direkt även vid högsta printhastigheten. Tack vare detta kan användaren printa snabbt och omedelbart applicera på färdig produkt. Andra tekniker kräver längre tid för tork och/eller utgasning. I många fall kan en UV-utskrift som både är torr direkt och även reptålig, minska behovet av efterbehandling som laminering. Resultatet är reducerad arbetstid och till lägre kostnad.

Vitt bläck ökar värdet
Kombinationen av vitt och kulört bläck hos UCJV300-160 ger ännu en dimension till applikationer med transparenta eller halvtransparenta media. Jämfört med andra bläck som solvent- och latexbläck, ger UV-härdbart bläck högre opacitet med mindre bläckförbrukning per kvadratmeter, samtidigt som bildens färgdjup och intensitet bibehålls.

ID Cut-funktion i RasterLink6 plus-programvara
Skrivarna i UCJV-serierna levereras med uppdaterad RasterLink6 plus-programvara. Denna nya, funktionrika version innehåller en ID Cut-funktion som gör utskrift och skärning enklare och snabbare. Streckkoden, som läses av streckkodläsaren på UCJV-skrivaren, innehåller information om skär- och mediarotation som gör det möjligt för UCJV-skrivaren att automatisera skärprocessen. Den här funktionen är särskilt användbar vid körning av kapslade utskriftsjobb, eftersom skäraren kontinuerligt läser data för både enkla och kombinerade jobb.