Med 135 000 hästar

Med 135 000 hästar

Publicerad
2018-01-12
Skribent
Redaktionen

Det brittiska storformatsföretaget PressOn, med bas i Chatham, fick återigen nöjet att samarbeta med teamet bakom världens kanske snabbaste bil; Bloodhound SSC laddad med 135 000 hästkrafter. Första gången PressOn arbetade med världens kanske snabbaste bil var 2016, då fick man äran att wrappa bilens chassi.

– Att vi blev tillfrågade att vara involverade i världsdebuten av Bloodhound var en otroligt stor ära, säger Nigel Webster, VD för PressOn.
– Själva wrappen var ett vanligt jobb, men chansen att få arbeta tillsammans med de bakom projektet är en oförglömlig upplevelse. Definitivt en av företagets höjdpunkter.

Det nuvarande hastighetsrekordet på land togs år 1997, på en hastighet av 1 228 km/h och hålls av samma team som arbetar på att slå det; föraren Andy Green och projektledare Richard Noble. Det nya målet är att toppa en hasighet av 1 600 km/h, som ska äga rum i Sydafrika 2019.
När Bloodhound testades första gången i slutet av oktober 2017 på Cornwall flygplats, uppnådde man en hastighet av 320 km/h. Till det testet fick PressOn äran att återigen arbeta med wrappingen, denna gång med vingen som ger stabilitet vid höga hastigheter.

– Det är kul att återigen får arbeta med teamet bakom Bloodhound, säger Nigel Webster.
– Det känns fantastiskt att se vingen i vinyl, som printades och monterades av vårt team.

Vinylen som användes var Avery MPI1104EA cast white vinyl och printades med en HP Latex 570. De 36 110 personer som har bidragit till projektet finns namngivna i vinylen.
Projektet har blivit försenat otaliga gånger, men efter att Geeley, det kinesiska företaget som äger bl a Volvo, klev in som sponsor 2016 började det äntligen hända grejer igen.

Foto: Stefan Marjoram