Walmart utmanar Amazon

Walmart utmanar Amazon

Publicerad
2017-12-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Den amerikanska jätten Walmart är världens största dagligvarukedja och tidigare i år testades ett projekt i form av en jättestor varuautomat. Kunden gör först en beställning på Wallmarts hemsida, tar sig sedan till utlämningen och slår in en kod. Inom högst 60 sekunder får kunden sin beställning i handen.

– Personalen är utbildade för att välja de färskaste produkterna och bästa köttbitarna, som om de handlade till sin egna familjer, säger Scott Markley, presstalesman hos Walmart.

På hemsidan finns det 30 000 produkter och siktet ska vara att automaten finns tillgänglig dygnet runt, hela året. Enda kravet för att kunna använda tjänsten är en lägsta totalsumma på 30 dollar, ca 260 kronor.

– Året runt försöker våra kunder hitta sätt att spara tid och pengar. Särskilt för upptagna familjer med barn brukar det ta flera timmar att handla på helgerna, avslutar Scott Markley.

Varorna på hemsidan har samma pris som i butik och satsningen, som heter Pickup, ses som ett direkt svar på Amazons tjänst; Amazon Fresh Pickup.