Öppet Hus blev fullt hus

Öppet Hus blev fullt hus

Publicerad
2017-12-01
Skribent
Redaktionen

Den 5 oktober slog Marabu Scandinavia upp portarna för sina kunder med slogan; Innan du väljer färg, välj en färgstark partner. I Marabus portfölj finns det mycket mer än bara färg; de säljer helhetslösningar till tryckerier och de vill visa att man också är en pålitlig partner inom områden som digital-, screen-, tampo- och flexotryck.

Hållbart partnerskap
Många av Marabu Scandinavias huvudleverantörer, som EFI, D.gen, Roland och även representanter från Marabu i Tyskland, var på plats, för att visa upp sin spetskompetens och sina innovativa lösningar inom respektive expertområden.

– Vi är glada att så många av våra leverantörer ställer upp. Det visar på ett hållbart partnerskap mellan kund, återförsäljare och leverantör.
– Vi vill att kunden ska känna, att de kan möta framtiden med höjd effektivitet, miljömässig hållbarhet och god lönsamhet när de inleder ett partnerskap med oss, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu.

Klockrent print
Marabus demo-rum var utrustat med en mängd olika maskiner i varierande storlek. Största maskinen de hade på plats var EFIs VUTEk LX3 Pro; en storformatskrivare som är en mångsidig printer som producerar med hög kvalitet och produktivitet. Den är utrustad med UV-LED för minskad miljöpåverkan, men tekniken ger också möjlighet att trycka på värmekänsliga material.
Den populära EFI H1625 har uppdaterats till en ny variant, som heter EFI 16H Pro och som också visades under dagen.

– Klockrent print direkt från fabrik utan en enda inställning, säger Marabu Scandinavias servicechef Christian Loskog om EFIs VUTEk LX3 Pro.
– En maskin som kan köra i en extremt hög hastighet med ett fantastiskt resultat.

Intressanta föredrag
Roland DG, som är världsledande inom storformatsskrivare och skärplottrar, kom själva under dagen att visa upp sin VersaUV LEF-300. Det är den senaste modellen i VersaUV LEF-serien. De demonstrerade också bl a TrueVIS VG med ny teknik för både utskrift och skärning, som ligger framkant av utvecklingen.

D.gen Inc. som är ledande inom området för digitalt textiltryck, fanns på plats och visade upp sin Teleios Hea, som är en produktiv och effektiv textilprinter som trycker direkt på textil med inline-fixering och som ger en fantastisk bildåtergivning. Med denna maskin går det nu även att trycka på flaggmaterial med likvärdigt resultat på bägge sidor.

Inte nog med att man hade många maskiner på plats; det kom också att hållas intressanta föredrag under dagen.

– Syftet med vårt Öppna Hus är att visa våra kunder att vi är en pålitlig partner, som har många experter som står bakom oss, förklarade Victor Bildsten.
– Vi vill visa, att vi är noggranna och följer det lagkrav som gäller inom både Maskindirektivet och CLP-förordningen.

– Under dagen strömmade ca 100 besökare in, fullt hus med andra ord, säger Lina Thorsson, marknadsansvarig på Marabu Scandinavia.

Kvalitet, kompetens och tillförlitlighet
Marabu Scandinavia är ett helägt dotterbolag till Marabu GmbH & Co, som är en av världens ledande tillverkare av tryckfärger för digital-, screen- och tampotryck. Företaget har egna kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg, Vejle, Oslo och Helsingfors.
Deras filosofi är att finnas nära kunden, för att kunna vara till hjälp med service och kompetens inom digital-, screen-, tampong- och UV-flexotryckprocessen. Flertalet av deras kunder finns inom industrin, där kvalitet, kompetens och tillförlitlighet är självklara ingredienser i en relation mellan kund och leverantör. De har därför byggt upp en organisation med lager och service på flera platser i Skandinavien, för att snabbt kunna leverera en order.