Området och inredningen är viktigast

Publicerad
2017-12-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Det sägs att fyra väggar gör inget hem, men nu vet vi vad det är för faktorer som faktiskt ger den bästa hemkänslan. I en undersökning från bygg- och inredningsmarknaden Hornbach, svarar svenskarna på vad som är viktigast i hemmet och hur mycket inredning, grannar och området påverkar trivseln.

En allt viktigare faktor
Renovering och inredning blir allt viktigare faktorer i de svenska hemmen och det är fler än någonsin, som gör om i bostaden för att få till den perfekta trivseln. I undersökningen svarade 93% att de skulle genomföra någon form av bygg- eller renoveringsprojekt under sommaren 2017, jämfört med drygt de 90% som svarade samma sak 2014.
Att förnya hemmet verkar därför vara något svenskarna gör både ofta och gärna, för att trivas.

Vad är viktigast
1 254 personer svarade på frågan; vad är viktigast för trivsel i hemmet?
En majoritet på 32% svarade att det som spelar mest roll är området. 24% tyckte att inredningen är viktigast och 19% svarade att det ska vara lättskött. Sedan fanns självklart andra viktiga faktorer som; utvecklingspotential, grannar och storlek på bostaden.
95% av de 1 254 personerna ansåg att de var nöjda med sitt boende, men av de 5% som inte trivs är det storleken som står för 25% av dessa.

– För oss är det intressant att se att inredningen är bland de absolut viktigaste bitarna när det kommer till att trivas eller inte trivas i sitt hem. Många förnyar gärna sina stugor, lägenheter och hus med nya inredningsdetaljer, eller genom att renovera, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach.
– För andra kan det dock vara lätt att fastna vid en stil av gammal vana och inte ta tag i projekten som kan öka boendeytan och trivseln. Men med rätt hjälp och motivation kan även små förändringar göra stor skillnad.