Bättre företagsklimat

Bättre företagsklimat

Publicerad
2017-12-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Svenskt Näringsliv har gjort en undersökning angående företagsklimaten i svenska kommuner, som påvisar att fler än någonsin tidigare får höga betyg. Betygen är satta på en skala mellan 1 och 6. Undersökningen är baserad på enkätsvar från drygt 31 000 företagare och 7 000 kommunpolitiker.

– När det gäller kommunernas företagsklimat sätter företagen generellt högre betyg i år jämfört med i fjol. Särskilt glädjande är att fler kommuner än tidigare får riktigt höga betyg, samtidigt som färre kommuner får underkänt, säger Carola Lemne, VD för Svenskt Näringsliv.

De som står ut mest är;
Hällefors, som har förbättrat företagsklimatet bäst jämfört med förra året.
Markaryd, som fick högst snittbetyg på 4,7 av 6.

– Den förbättring vi ser i många kommuner återspeglas inte när företagen sätter betyg på det nationella företagsklimatet. Tvärtom är årets snittbetyg på företagsklimatet i Sverige det lägsta sedan vi började med undersökningarna 2008, konstaterar Carola Lemne.
– Det visar att regeringen har mycket att lära av duktiga och drivande kommunpolitiker från olika partier runt om i landet.