Color Systems 10-årsjubilerar

Color Systems 10-årsjubilerar

Publicerad
2017-11-27
Skribent
Redaktionen

Dagen efter det att Tryckeridagarna gått av stapeln i Solna; torsdagen den 21 september, så firade Color Systems 10-årsjubileum med Öppet Hus. Det hela ägde rum i deras fina lokaler på Grimstagatan 170 i Vällingby, dit man flyttade för något år sedan.
Här bjöds på intressanta mini-seminarier, ett välfyllt demo-rum och flera experter var på plats från Color Systems välrenommerade leverantörer. Det bjöds så klart även på härliga jubileumstårtor.

Tiden går fort
Närmare 100-talet kunder och kollegor var föranmälda och glädjande nog dök nästan alla upp, men några återbud fick man naturligtvis.

– Våra kunder håller på med produktion och oftast med korta ledtider, så det är lätt att det dyker upp något som gör att man inte kommer iväg som planerat, berättar Color Systems VD Torbjörn Hedén.
– Nu kom några oanmälda också så totalt hade vi mer än 60-talet jubileumsgäster under dagen. Det är vi glada för och några tog del av våra erbjudanden, så vi fick order direkt på plats, vilket alltid är roligt.

– I övrigt får jag ta till en gammal klyscha och säga att tiden går fort när man har roligt, säger Torbjörn Hedén.

– Det är svårt att fatta att det är 10 år sedan Magnus Edfeldt och jag satt med kontoret hemma i mitt kök och vi gjorde i huvudsak utbildnings- och färgstyrningsuppdrag ute hos kunderna.

Nu har Color Systems en medarbetarstab på tolv personer varav åtta är tekniker, som är ute och jobbar på fältet. Man sitter i en lokal på ca 750 kvm med stort demo-rum, utbildningssal, serviceverkstad samt bläck- och reservdelslager.

Värt att chansa
Under jubileumsdagen ordnade man också med en tävling, där det fanns tre priser med en överraskning. Det gällede bara att svara rätt på följande fråga;

Hur många procent av alla Pantonefärger klarar Epson SC-S80600 att
skriva ut?

1. 77% X. 98,2% 2. 93,6%

Rätt svar var 98,2% och vinnare blev Patrik Sjöö på PSR 036Reklam i Norrahammar, Anton Svensson på Dekorteknik i Kisa och Stefan Ekblom på Wasa Grafiska i Bromma.
Priset var en goodiebag med Color Systems läckra jubileumsmugg med sublimeringstryck från en Epson SC-F6200. I prispåsen fanns också några väl valda och utsökt smakande chokladpraliner från Chokladfabriken. Epson bistod med paraply, godis och en powerbank till mobilen.

ATP och Kyocera
En nyhet som kunde presenteras, var att nu finns ATPs skrivare med Kyocera-skrivhuvuden i sortimentet. Första skrivaren är redan såld och installerad i Sverige. Det blev en modell med 190 cm bredd, främst tänkt för flaggproduktion.

– Vi har jobbat med ATP i många år och deras tidigare modeller i 320 cm bredd med Ricoh G4- och G5-skrivhuvuden är den mest sålda textilskrivaren i landet i segmentet över 3 meter, förklarar Magnus Edfeldt.

Växlar upp med Color Systems
Wrapzone, som är ett fullserviceföretag baserade i Gustavsberg utanför Stockholm, arbetar med bildekor i alla dess former. Affärsidén bygger på att skapa unika och personliga utseenden utifrån kundens egna preferenser. Det handlar såväl om exklusiva folieringar av sportbilar till företagsbilar, som ska fungera som varumärkesambassadörer. Det ställer självklart höga krav på tekniken och det är här Color Systems kommer in i bilden.

– Vi kom till en punkt där vår tidigare skrivare inte längre hängde med utvecklingen och det var dags att byta, säger Andreas Mikulic på Wrapzone.
– Valet föll på en Epson SC-S80600, som installerades tillsammans med en ny Onyx RIP under våren 2017.

– Med den nya skrivaren har vi höjt kvaliteten och klarar toningar och svåra färger utan problem.

Nya Océ Colorado
Till sist kunde man berätta, att Color Systems varit på smygpremiär av den nya snabba Océ Colorado 1640 från Canon. Det är en skrivare, som jobbar med en helt ny UV-gel-teknik och nu har den första skrivaren kommit till Sverige.