18-åring med ny design

18-åring med ny design

Publicerad
2017-11-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Prisbelönta 18-åringen Highland Park 18 YO, med stolta och starka rötter till Skandinavien, har nu fått en ny design. Även namnet är nytt; Viking Pride, som anspelar på att whiskeyn fortfarande, sedan grundandet år 1798, produceras av vikingaättlingar på den skotska ögruppen Orkney.
Inspirationen till den nya designen kommer från stavkyrkan i den norska byn Urnes. Kyrkan byggdes under mitten av 1100-talet, är en av världens äldst bevarade stavkyrkor och återfinns på Unescos världsarvlista.

– För whiskeyälskare är designen den första kontaktpunkten med ett varumärke och förpackning på butikshyllan eller bakom en bar, säger Jason R. Craig, varumärkesdirektör på Highland Park.
– Vi ville skapa en ny flask- och förpackningsdesign, som tydligt förmedlar vårt vikingaarv och varför vi är The Orkney Singel Malm with Viking Soul.

Resultatet blev en vacker flaska, präglad med illustrationer av en gammal vikingalegend. En legend om ett lejon i ett långtgående krig mot onda krafter i form av ormliknande drakar.