Stark tillväxt för internettrafiken

Publicerad
2017-10-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Internetsidor listade på KIA-index kunde visa en starkt ökning av internettrafiken, totalt sett var snittökningen närmare 10%. För den starka tillväxten står nyhetssajterna och SVT.se, där den senare kan redovisa en tillväxt på 18% för andra kvartalet.

Dessa siffror och många fler, går att läsa i KIA-index andra rapport för i år; Den svenska sajtbarometern. Syftet med rapporten är, att ge en bild om hur den digitala annonsmarknaden i Sverige har utvecklats, så att annonsörer och medieköpare kan få en bättre inblick om hur marknadsläget rör sig.

– De dippar som tidigare synts under ledigheter är numera helt borta, i och med att all större del av internetanvändandet sker via mobilen. Var vi är tycks i allt mindre grand påverka vårt surfbeteende, säger Peter Mackhé, chef på KIA-index.

Däremot sjönk besöksstatistiken i kategorin mode och skönhet med 5%.

– Mode och skönhet är en av de kategorier som har påverkats mycket starkt av digitaliseringen och sociala influencers framfart. De traditionella medierna har en fortsatt stark ställning digitalt, men bloggnätverk och medier med Digital Natives har ett stort inflytande, säger Peter Mackhé.