Ny ägare till Plast Petter

Ny ägare till Plast Petter

Publicerad
2017-10-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

KnowHub AB förvärvar Plast Petter AB, som ett led i bolagets tillväxtstrategi och stärker på så sätt sin företagsgrupp. KnowHub står för en samlad och bred kunskap inom en mångfald av branscher. Målet är att växa med Plast Petters produkter både i Sverige och utomlands.

Plast Petter är ett företag med anor. Verksamheten startade redan på 1950-talet. Det gör företaget till ett av branschens äldsta. Plast Petter AB är en specialisttillverkare av alla kontorsprodukter i mjukplast. Man tillverkar såväl alla standardprodukter, med möjligheter till kundunik profilering, till specialdesign på riktigt – allt i egen tillverkning.

Företaget har kapacitet för det stora och blick för det lilla, skriver man på sin hemsida. Det innebär, att man både levererar volymprodukter till Nordens ledande kontorsgrossister och ger det lilla enmansföretaget maximalt utrymme för verklig specialdesign.

– Vårt första mål är att ta tillvara personalens unika kompetens och vårda samt växa med bolagets produkter både inom och utanför Sverige.
– Vi kommer, i nära samarbete med våra kunder, att fortsätta utveckla och förädla våra produkter, säger Björn Fehrling och Mattias Skoglund, KnowHub AB.

– Efter mer än 30 år vid rodret i Plast Petter är det dags att lämna över till nästa generation. Jag är övertygad om att KnowHub kommer att driva bolaget vidare på bästa sätt och förvalta möjligheterna med våra produkter, tjänster och varumärken.
– Jag kommer under en övergångstid finnas med som en resurs i bolaget, vilket skall bli både spännande och trevligt, säger Alf Westerlund, Plast Petter AB.

KnowHub AB äger sedan tidigare Moogio, som Nordens ledande kedja för måttanpassat solskydd; gardiner, markiser mm och som finns på ett 35-tal orter i Sverige och i Danmark.
Dessutom äger man Windcorp; Sveriges största detaljist inom blåsinstrument. med butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Där försörjer man såväl amatör som proffs med högklassiga blåsinstrument likväl som service och tillbehör. Till gruppen hör också Javi Musik AB, som är Skandinaviens största grossist inom blåsinstrument.