Livsmedelsförpackning av svensk råvara

Livsmedelsförpackning av svensk råvara

Publicerad
2017-10-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

Snart kan vi skrota plasttrågen som används för färdigmat, kött i livsmedelsbutiker och take away-produkter, för nu utvecklar Rottneros ett nytt livsmedelstråg av skogsråvara. Det betyder att den nya typen av tråg är återvinningsbar, förnybar och samtidigt nedbrytningsbar. Tanken är att användningen av plast kommer kunna reduceras kraftigt, eller till och med elimineras helt.

– Det är väldigt roligt att vi kan presentera en produkt baserad på svensk skogsråvara, utvecklad av Rottneros och som vi också får möjlighet att börja tillverka och förse livsmedelsbranschen med. Dessutom en produkt som ligger långt fram i utvecklingen, säger Kasper Skuthäll, VD på Rottneros Packaging.

Tråget har utvecklats på Rottneros anläggning i Sunne och just nu byggs en helt ny tillverkningslinje för den nya produkten.