Konica Minolta lanserar AccurioPress

Konica Minolta lanserar AccurioPress

Publicerad
2017-10-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu lanserar Konica Minolta Accurio C6100; en ny digital färgpress, vilken är designad för tryckerier med krav på korta ledtider, hög produktivitet och stabilitet.

AccurioPress C6100-serien finns i två versioner, 85 sidor per minut klarar C6085 och 100 sidor per minut presterar C6100. De snabba och flexibla pressarna lämpar sig för såväl små tryckerier med höga kvalitetskrav, men med mindre volymer som för större tryckerier med stora volymer och krav på såväl kvalitet som produktivitet.

– Såväl kommersiella tryckerier som interntryckerier kommer att kunna dra nytta av dessa effektiva digitalpressar. Denna nya generation har utformats för att optimera produktivitet och färgstabilitet över tid med minimala arbetsinsatser, säger Roy Spennare, försäljningsansvarig för Production och Industrial Printing i Norden.

– Med den integrerade fotospectrometern har vi tagit bort några av de mest tidskrävande momenten i digitaltryck. Exempelvis fram- och baksidesregistrering, färgkalibrering och komplexa pappersinställningar. Dessa moment sköter numera maskinen själv med minimalt krav på manuella och komplicerade arbetsuppgifter.

Några andra förbättrade funktioner är stabiliserad pappersmatning och stöd för ett bredare utbud av papper med ytvikter från 52 till 400 g/kvm och i format upp till 330x752mm med automatisk duplex.

Konica Minoltas Simitri HD E-toner, med låg smältpunkt, minimerar förändringarna på pappret, vilket ger ett tillförlitligt, stabilt och offsetliknande tryck med hög kvalitet och förbättrad miljöprestanda.

– Den nya serien klarar en betydligt högre genomsnittlig månatlig produktionsvolym än föregångaren, genom att delarna i pressen har längre livslängd, tillägger Roy Spennare.
– Sammantaget har alla dessa innovationer kombinerats i vår hittills snabbaste, mest effektiva och automatiserade press. Den har lanserats för att hjälpa våra kunder att förbättra sin lönsamhet med en produktionspress som ger maximal upptid och flexibilitet.

Roy  Spennare