Investeringar i digitaltryck fortsätter

Investeringar i digitaltryck fortsätter

Publicerad
2017-10-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Företaget Onlineprinters har återigen investerat i digital tryckteknik. Denna gång hamnade valet på en HP Indigo 12 000.

– Anledningen till köpet var en starkt stigande orderingång inom områdena små upplagor och snabbtryckprodukter, som produceras på beställningsdagen. Med HP Indigo-teknik kan vi bättre uppfylla våra kunders önskemål, kommenterar Michael Fries, VD för Onlineprinters.

Intresset för HP Indigo 12 000 kom genom dess förbättrade mjukvara och större produktivitet. Maskinen förfogar över sju färgverk, varigenom en större färgrymd kan avbildas. Färgappliceringen på substratet sker inte i följd, utan tillsammans, varigenom mer bärmaterial kan tryckas och ökar således flexibiliteten.
Upp till 2 miljoner tryck kan produceras per månad.

– För kunder som Onlineprinters, som behöver nya tryckkapaciteter mycket snabbt, använde vi tre till fyra montörer. Därför kunde maskinen göras driftsklar på bara tre dagar, säger Francesco Crotti, försäljningschef på HP Graphics.

Videobidrag ”En titt bakom kulisserna hos Onlineprinters” https://www.youtube.com/watch?v=Im8eJN8jbwg