En melodi från CykelVasan

En melodi från CykelVasan

Publicerad
2017-10-13
Skribent
Redaktionen

Forskning från Brunel University i London, England, visar att musik har en stor påverkan vid fysiska prestationer. Nervcellerna i hjärnan stimuleras av musikens tempo; en låt med lugnt tempo kan stilla nervositet medan snabbare takter får igång muskler och nerver, upp till 15% bättre.
Därför satte företaget Preem upp Preemspåret, cirka 2,1 km efter Hökberg, på CykelVasans 94 km långa tävling. Tack vare att rörelsesensorer analyserade varje deltagare som passerade, skapades musik av cyklisternas energi. Med andra ord, cyklisternas energi gav dem ny energi.

– Preemspåret handlar också om att göra ett aktivt val, att våga välja nya vägar, anstränga sig lite extra och göra det tillsammans med likasinnade. Ett ställningstagande för att man är för ett bättre och mer hållbart samhälle, säger Maria Green, projektledare och marknadskommunikatör på Preem.

Sedan 2009 har Preem varit huvudsponsor till Vasaloppet, både sommar- och vinterveckan.