RMGT 9 UV-LED

RMGT 9 UV-LED

Publicerad
2017-09-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Tidigare i år rapporterade Sign & Print att Stema och Responstryck nu under hösten slår ihop sina verksamheter och flyttar in i en ny 5 600 kvm stor lokal, beläget i Viared utanför Borås. Som efter ombyggnad kommer vara närmare 7 000 kvm.

Till det har man även valt att göra en ny maskininvestering; en tryckpress under namnet RMGT 9. Maskinen som installeras är faktiskt den första i hela Norden. Utrustad med UV och LED, ett format på 92 x 64 centimeter och anpassad för snabba jobbyten, ska investeringen säkra dem inför framtiden.

– Vi valde mellan att flytta den gamla tryckpressen och utrusta den med LED-UV eller att investera i en ny tryckpress, säger Lennart Ståhl, VD på Responstryck.
– Med LED-UV tekniken kommer vi att kunna trycka på fler material, förbättra kvaliteten och korta ledtiderna.