Nu säljer 3D Center HPs 3D-skrivare

Nu säljer 3D Center HPs 3D-skrivare

Publicerad
2017-09-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

Efter månader av spekulationer och sökande står det nu klart att det blir 3D Center från Västervik, som får distributionsavtalet för HPs uppmärksammade 3D-skrivarteknik Multi Jet Fusion, MJF. Det skriver branschorganet Sign&Print i sin nätupplaga.

I avtalet ingår försäljning av kompletta system av 3D-skrivare med tillbehör, service och support och förbrukningsvaror.

– Vi är fantastiskt glada att börja arbeta med HP och deras produktportfölj, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center. Multi Jet Fusion-tekniken överträffar övriga tekniker på marknaden ur en mängd viktiga och avgörande aspekter.

– Tekniken är så effektiv att den har kapacitet att ersätta vissa formsprutningsprodukter i volymer upp till 10 000 styck per år. HPs MJF-teknik är ett rejält kliv i utvecklingen och kommer effektivisera och utveckla branschen med potential att vara avgörande för en fjärde industrirevolution.
– Vi ser fram mot ett spännande och långsiktigt partnerskap med HP.

Fördelarna med HP-tekniken är bl a hastigheten, den är upp till tio gånger snabbare än jämförbara tekniker. Det är också en betydligt mer stabil och säker maskin än många och det blir starkare komponenter till betydligt lägre pris.