Grönt segrar

Grönt segrar

Publicerad
2017-09-21
Skribent
Redaktionen

Med ett ökat fokus på miljö och hållbarhet har Seger nu valt att helt använda sig av förnyelsebar energi.

– Vi har en historia som ett familjeföretag. Det betyder att vi ofta tänker på kommande generationer och vill självklart lämna ett arv av företagets kultur och kunskap efter oss, säger Per Segerqvist, VD på Seger.
– Men vi vill också lämna över en bra värld och frisk natur. Detta ställer höga krav på vårt agerande i miljöfrågor idag.


Per Segerqvist

I samband med att företaget fyller 70 år i år, har man valt att helt använda energi från vindkraft, till fabriken i Röshult.

– Vi har funnits på samma plats i sju decennier; här på landsbygden i Västergötland, Sverige. Att behålla produktionen här hemma så länge är bara det en bedrift som inte många klarat.
– Det innebär såklart minskad miljöpåverkan med kortare transporter och en bra översikt över resurshållningen. Nackdelen med att ligga på landsbygden har varit bristen på valmöjligheter. När vi nu får chansen att köpa energi från en grön källa, så är vi bland de första att skriva på ett avtal, fortsätter Per.

Under Segers långa historia har mycket i världen förändrats. Inte minst synen på vår planet. Företaget har under lång tid strävat efter att minimera sina spår i naturen. Arbetet med att återvinna material, minska avfall och skapa långsiktiga lösningar för att minska miljöpåverkan ingår i det dagliga arbetet på fabriken.
Då det gäller materialvalen finns flera alternativ som visar särskild miljöhänsyn, exempelvis Bamlana från bambufiber och EXP 4.0-behandlad merinoull, som är en unik ullbehandling som sänker vattenförbrukningen med upp till 50% och minskar behovet av kemikalier i tillverkningsprocessen. Det är också den första ullbehandlingen som lever upp till de hårda kraven för miljömärkningar som Gots, Bluesign och Oeko Tex.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman