Ford i framkant

Ford i framkant

Publicerad
2017-09-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

I en marknadsundersökning rankar företaget Navigant, Ford högst bland 18 fordons- och teknologiföretag som arbetar med utveckling och produktion av självkörande system. Företagen har blivit bedömda utifrån olika kriterier som; strategi, teknisk utveckling och produktionskapacitet.

– Det är ingen tvekan om att självkörande bilar ligger inom vår kollektiva framtid. Dessa typer av bilar representerar ett skifte i transportvärlden, ett skifte som kommer påverka hela världen, säger Raj Nair, vice VD och produktionschef på Ford.
– Vi på Ford strävar efter att hålla i stafettpinnen under denna resa, där vi vill fokusera på våra kunders säkerhet och bygga en stark verksamhet som möjliggör att denna typ av teknologi kan tillgodose deras behov.

Med en första placering på listan ser Raj Nair det som ett kvitto, på att deras arbete med självkörande bilar går i rätt riktning. Men innan självkörande bilar kommer ut på marknaden finns mycket kvar att göra.

– För det första behöver alla de delar som berör själva bilen optimeras; hårdvara och mjukvara måste integreras på bästa möjliga sätt, produktionskapacitet måste säkerhetsställas och kvalité ska kunna garanteras. För det andra behöver vi skapa mobilitetslösningar som bildelningstjänster, samåkningstjänster och transporttjänster som går hand i hand med de självkörande bilarna och dess funktioner samt med den som äger fordonet, säger Raj Nair.