En glasklar historia

En glasklar historia

Publicerad
2017-09-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia valde Kosta Boda under nationaldagen, då glasbruket firade 275-års jubileum. Under dagen visades den nya utställningen Hommage, skapad av glaskonstnärerna Frida Fjellman, Åsa Jungnelius, Mattias Stenberg, Hanna Hansdotter och Lena Bergström.

– Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Kungaparet till Kosta denna dag, där ugnarna fortfarande brinner för att fira vårt 275-års jubileum, till general Koskull och general Staël von Holsteins minne.
– I 275 år har Kosta Boda överlevt trots kriser och uppförsbackar i den småländska glasskogen tack vare att vi värnat om unika kunskaper och månat om att ständigt utvecklas.
– Nu vänder vi blad och blickar mot en framtid, i vilken Kosta Boda fortsättningsvis kommer förknippas med vacker och spännande glaskonst, säger Magnus Andersson, VD på Orrefors Kosta Boda AB.

 

En annan uppmärksammad händelse var när den världsberömde formgivaren Bertil Vallien tog hjälp av Konungen för att gjuta konstverket Kungabåten, som går till välgörande ändamål.

– Det är en underbar känsla att jobba med glas och det är kul att det här kan leva vidare som det har gjort nu, säger H.M. Konungen.

– Kosta Boda, det talar för kvalitet, idéer, modernt och det är väldigt älskat. Jag är glad att vara här idag, säger Drottning Silvia.

Konungaparet