Sandviks nya produktområde

Sandviks nya produktområde

Publicerad
2017-07-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

Inom Sandviks största affärsområde Sandvik Machining Solutions, SMS, har man nu gjort plats för ett nytt produktområde som omfattar 3D-printing. 3D blir det sjätte produktområdet inom SMS, vid sidan av tungviktarna Coromant, Seco och Walter.

Ända sedan Björn Rosengren utsågs till VD för Sandvik har aktien skjutit iväg med över 30%.
SMS, som främst inriktar sig på verkstadssystem för skärande metallbearbetning, har sedan årsskiftet börjat med en ny gren som omfattar 3D-printingteknologi.

– Fram till nu har 3D varit ett renodlat forsknings- och utvecklingsområde inom SMS, och vi har även i ett antal år använt 3D för internt bruk. Nu är vi redo att göra teknologin till en extern affär, särskilt eftersom 3D väldigt bra kompletterar den position SMS idag har inom skärande bearbetning, säger Jonas Gustavsson, affärsområdeschef för SMS på Sandvik.

Bild från Sandviks pressida.