Flexibel produktion med nya Ricoh serien

Publicerad
2017-07-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

På Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i början av februari fanns möjligheten att för första gången i Europa se nya serien Ricoh Pro C5200s digitalpressar för ark.

Två färgmaskiner med en flexibel produktionskapacitet på olika typer av substrat ger tryckerier möjlighet att bredda sina tjänsteutbud. Nya C5200s och C5210s kan användas för beställtryck av tryckerier, interntryckerier, reproavdelningar och marknadsföringsbyråer; alla som strävar efter att leverera kreativa tryck av hög kvalitet.

 

Serien har en utskriftshastighet på 65 eller 80 sidor per minut med 1 200 x 4 800 dpi på underlag upp till 360g/kvm. Den inbäddade papperskatalogen har ett intuitivt användargränssnitt, som är till stor hjälp för operatörer och bildkvaliteten är jämförbar med utskrifter från Ricohs premiumversioner av digitala arkpressar för färgutskrifter.
Tight registrering, kant­i­kant­utskrift och utskrift av ark upp till 1 260 mm gör det enkelt att möta marknadens efterfrågan.
Pro C5200s har tillval för omslag och häftesefterbehandlare med sadelhäftning och vikningsfunktioner, eftersom häftes- och broschyrtillverkning är en viktig verksamhet för många tryckerier.

– Med serien Ricoh Pro C5200s kan vi hjälpa tryckerier att expandera sitt erbjudande. Med omfattande medie- och efterbehandlingsalternativ som tidigare endast var tillgängliga med våra premiumpressar, kan de erbjuda snabba, små upplagor och kreativa tjänster som inkluderar kuvert och långa ark vikta med parallell eller altarfals, säger Tommy Segelberg på Ricoh Sverige.
– När kunder efterfrågar en tjänst vill vi att tryckerier ska kunna säga ja och vi vill att de ska kunna lita på vår produktportfölj.

Serien har en papperskapacitet på 8 250 ark och den kan användas under långa produktionsperioder. För att vara en högpresterande produktionspress kräver den relativt lite utrymme och är lättplacerad i olika typer av miljöer.