Varje flaska har en egen etikett

Publicerad
2017-05-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den svenska whiskeyproducenten Box Destilleri, med säte vid Ångermanälven, framställer hög kvalitativ singel malt. Till det behövs självklart en läcker flaska och en stilren etikett, det är där reklambyrån Sweetpop och etikettryckeriet Nordvalls kommer in i bilden.

– I resan mot världsklass behövs högklassiga etiketter, säger Terése Lind, produktionsledare på Sweetpop.

Med den nya premiumserien The 2nd Step Collection vill destilleriet skapa ett mer moget uttryck och en renare design. Varje etikett har fått en signifikativ färg, vilket gör att flaskorna skiljer sig från varandra och blir samlingsobjekt. Det som gör etiketterna ännu mer intressanta är att man lagt till specialeffekter som varmfoliering och prägling.

– Det tjocka papperet ger en premiumkänsla. Whiskey är ett hantverk och etiketten ska förmedla det. Personligen gillar jag etiketter som ser handgjorda ut, berättar Terése.

Till etiketterna använde Nordvalls sin HP Indigo för digitaltryck.

Tack vare sin snygga design blev Box nominerad till Svenska Designpriset 2016 i kategorin förpackning.