Nya kollektivavtal

Publicerad
2017-05-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

I slutet av mars tecknades nya kollektivavtal för grafisk industri. Kollektivavtalen kommer fortlöpa i tre år och har ett samlat avtalsvärde på 6,5%.

– Vi hade ambitionen att växla ned kostnadstakten mer än vad som skett, eftersom vi legat för högt under en lång rad av år. Nu nådde vi inte ända fram, men vi är nöjda med att det blev ett treårsavtal. Det är bra för Sverige, industrin och vår bransch.
– Det är positivt för företagen att få förutsägbarhet tre år framåt, vilket skapar förutsättningar att göra de effektiviseringar som behövs för att klara kostnadsläget. Vi har även fått igenom förbättringar för bl a arbetstid, säger Ravidra Parasnis, VD för Grafiska Företagen.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman