Visutech tecknar nya avtal med HP

Publicerad
2017-02-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I ett pressmeddelande berättar Visutech, att man utökar sitt samarbete med HP och expanderar inom storformat HP mid-range Latex och HP Scitex. Det gör Visutech till en helhetsleverantör av HP:s produkter för den grafiska industrin i Norden.

– Vi ser en snabb utveckling inom digital teknik och kan nu stötta våra kunder ännu mer, inom såväl digital offset som digital storformat säger Jan-Olof Jungersten, VD på Visutech.

Visutech har en stark position inom digital teknik på den grafiska marknaden i Norden. Det nya avtalet med HP förstärker positionen ytterligare. Nu kan Visutech erbjuda en komplett portfölj inom HP Indigo, HP PageWide Web, HP mid-range Latex och HP Scitex.

– Vi ser en snabb konsolidering av den grafiska branschen mot färre, men större enheter, som samtidigt måste bli mer kompletta för att vara attraktiva för kunderna.
– För oss är det ett naturligt steg att fortsätta erbjuda nya och flera digitala verktyg för den grafiska industrin, tillsammans med HP kan vi nu kraftigt bredda vårt erbjudande, säger Jan-Olof Jungersten.

Genom det nya avtalet väljer HP att göra Visutech till sin helhetsleverantör i Norden.

– Jag ser fram emot att utveckla samarbetet med Visutech, vår HP Indigo-partner, till att även omfatta HP mid-range Latex och HP Scitex storformatsprintrar.
– Tillsammans kommer vi att expandera på den nordiska marknaden och erbjuda förstklassiga lösningar till ett växande antal tryckerier genom att dra fördel av både bredden och djupet inom HP Graphics Solutions Business produktportfölj, säger Gido van Praag på Graphics Solutions Business, HP EMEA.

Visutech ingår även ett strategiskt samarbete med företaget Color Systems Scandinavia inom segmentet sign & display.

– Vi har också anställt Christian Magnusson från Signcom, som produktansvarig på Visutech för HP mid-range Latex inom området sign & display, säger Jan-Olof Jungersten.
– Med en utökad portfölj av produkter och tjänster kan Visutech uppfylla kundernas växande behov av en helhetsleverantör för den grafiska marknaden.

visutech-hp-text