TotalFlow Print Server för arkmatade digitalpressar

Publicerad
2017-02-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

En ny skrivarserver för arkmatade digitalpressar; TotalFlow Print Server R-61/R-61A, har nu lanserats i hela världen av Ricoh. Det handlar om deras pressar; Ricoh Pro C9100 och Ricoh Pro C7100. Enbart i Sverige har redan, fram till försommaren, tolv system sålts.

TotalFlow Print Server R-61/R-61A är kompatibel med de vanligaste programvarulösningarna för prepress och automatisering av arbetsflöden för offsettryck och har den stora fördelen att samma gränssnitt används för både offset- och digitaltryck. Servern stödjer AFP/IPDS och är kompatibel med Prinect från Heidelberger Druckmaschinen AG (Tyskland), Prinergy från Eastman Kodak Company (USA), EQUIOS från Screen Graphic and Precision Solutions (Japan) och Apogee från Agfa Graphics N.V. (Belgien). Ricoh har utvecklat den nya skrivarservern i samarbete med dessa företag.

Skrivarservern använder filformaten JDF*1och JMF*2, som är branschstandard inom den grafiska industrin. Heidelbergs, Kodaks och Screens renderare kan användas tillsammans med TotalFlow Print Server, vilket gör att det går att åstadkomma en lika hög bildkvalitet digitalt som med offset.

– Dagens tryckerier behöver kunna tillgodose kundernas behov av digitaltryck, korta leveranstider för digitala tryckjobb och andra tilläggstjänster, som personligt riktade utskrifter och utskrifter av variabeldata även i AFP och IPDS produktionsmiljöer, säger Tommy Segelberg på Ricoh.

Med den nya skrivarservern kan kunderna bygga en hybridlösning för offsetpressar och de högpresterande digitala färgpressarna i Ricoh Pro C-serien. Att samma användargränssnitt kan användas för både offset- och digitalpressar ger en effektivare drift, större flexibilitet och dessutom kortare ledtider för digitaltryck.

Ricohs samarbete med Heidelberg, Kodak, Screen och Agfa Graphics omfattar allt från marknadsföring, produktutveckling, produktion, sälj- och kundsupport; allt för att kunna erbjuda bästa möjliga service till tryckerierna.

Ricoh