Solen går både upp och ner

Publicerad
2017-01-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Från mitt fönster på hemmakontoret ser jag en underbar solnedgång mot en fager sörmländsk skogshorisont. Det lyser intensivt brandgult mot en klarblå kvällshimmel och påminner lite om ett norrsken. Det är underbart vackert, minst lika vackert som när jag från vårt köksfönster kan se soluppgångarna. De är också färgsprakande och livsgivande i all sin skönhet.

Tanken slår mig att det kvittar om solen går upp eller ner; skådespelet är lika fantastiskt i alla fall. Kanske är det så med det mesta här i livet. Uppgång eller nedgång; beroende på hur man själv vill se och uppfatta det så kan det vara en vacker, positiv och bejakande upplevelse.

 

För nu när vi står framför ett brittiskt Brexit och har installerat en amerikansk president som kringgärdats av rykten, falska nyheter och populistiska utspel, så har det faktiskt betydelse hur vi vill möta morgondagen; med skepticism och rädsla eller med optimism och framtidstro.

 

Fredagen den 13 januari, alltså en riktig otursdag, sa den amerikanska riksbankschefen Janet Yellen, att det finns inget som är mer avgörande för en hälsosam och växande ekonomi än kapaciteten, kreativiteten och produktiviteten hos arbetskraften. Hon sade också, att USA-ekonomin går riktigt bra, inflationen har stigit till ganska nära 2%-målet, den amerikanska arbetsmarknaden ser ut ungefär som före finanskrisen och riskerna på kort sikt är i det närmaste balanserade. Det är viktigt för USA är en betydelsefull faktor i världsekonomin.

 

Här hemma kretsar den politiska debatten mer om opinionsmätningarnas siffror än om reella sakpolitiska frågor. Nästa års val; det är bara drygt 1,5 år dit, kommer att bli avgörande i många olika avseenden. Tendensen är oroande för hittills kan den inhemska politiska situationen liknas vid mycket, men definitivt inte som något vackert vare sig soluppgång eller solnedgång. Snarare vid en sandlåda som haft besök av allt för många nödiga katter.

 

Så var det ljusglimtarna. För tidningens del har vi bl a rekryterat en ny medarbetare till redaktionen; Elmer Törnquist och det om något är väl ett bevis på att vi tror på framtiden och soluppgångarna.

Med honom vid vår sida kommer vi också att ta tagit i digitaliseringen av tidningen. Vår vision är att den fysiska papperstidningen kommer att fortsätta att leva, men att den digitala versionen kommer att vara den som vi satsar extra på och som allt fler kommer att ta till sig och läsa.

 

Pappersversionen av Screen&Marknaden kommer alltid att finnas, om än i en ytterst begränsad upplaga, medan den digitala versionen kommer att få en bred och en expanderande spridning bland befintliga och presumtiva målgrupper.

 

Under 2017 kommer vi att intensifiera arbetet med att effektivisera och bredda distributionen av den digitala tidningsversionen. Vi tror att den fysiska versionen av tidningen kommer att göra den digitala versionen mer attraktiv, coolare och mer spännande.

 

Rätt eller fel – det får framtiden utvisa. Nu är det svart vid horisonten och jag vet, att om några timmar kommer en fascinerande fullmåne att lysa upp tillvaron. I alla fall ända till dess jag kan börja invänta den där tjusiga soluppgången och ytterligare en spännande, utmanande och enastående dag på jobbet.

IMG_4691

Lars Knapasjö

chefred/ansvarig utgivare

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman