Rihanna i modestudents jacka

Publicerad
2016-11-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Under Paris Fashion Week syntes världsartisten Rihanna i minglet med en stor rosa jacka. Plagget är designat av Textilhögskolans modedesignstudent Ella Boucht.
Jackan är en del av Ella Bouchts examenskollektion Claiming Space och upptäcktes av Rihannas stylist, när studenterna visade sina kollektioner under Fashion Week Stockholm.

– Jag fick ett mail av stylisten en morgon och fick nypa mig i armen, innan jag förstod att jag var vaken. Sedan skickades några plagg till Paris inför modeveckan, berättar Ella Boucht.

Under helgen spreds bilder på Rihanna i den rosa jackan och sedan dess har det inte varit en lugn stund för den nyutexaminerade studenten.

– Min mail och mina konton på sociala medier har svämmat över och telefonen har plingat konstant. Jag hinner knappt med.
– Det är galet hur två bilder på rätt person kan skapa sådan boom i medierna, säger Ella Boucht, som har fått många olika erbjudanden.

Jacka som tar plats
Kollektionen, som jackan är en del av, undersöker hur skala och spets kan utveckla ett existerande plagg, som i detta fall var sportkläder.

– Jag har jobbat med hur skalan och materialen tillsammans bildar en ny helhet i relation med kroppen och bäraren.
– Namnet Claiming Space kommer från hur bäraren påverkas av plaggen och hur kollektionen tar plats genom sin stora volym, material och färger.

Förutom att modedesignstudenterna visar sina examenskollektioner i Borås visas de också under både Stockholms och Londons modeveckor, något som uppenbarligen ger resultat.

 

SM716 Rihanna i modestudents jacka Ella Boucht Exit16 © Peter Håkansson08