Baron blir ny ordförande i iFoodbag

Publicerad
2016-10-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Svenska iFoodbag fick nyligen sin största order någonsin: företaget ska leverera upp till 20 miljoner av sina kyl- och fryskassar till Kenya. För att utvecklas ytterligare förstärker man nu sitt team med en ny styrelseordförande i form av den erfarne företagsledaren tillika tidigare OS-guldmedaljören Bengt Baron.

I vintras lanserade iFoodbag sin kyl- och fryskasse, som håller bl a livsmedel och vaccin kylda i upp till 24 timmar. Genast startade samarbeten med företag som Volvo och mat.se, som såg potentialen av påsen inom e-handeln.
Därefter nådde produkten även Afrika, när iFoodbag i april skrev ett avtal med Equator One Logistics om att distribuera bärkassar runt om i Afrika, för att stötta arbetet med att minska svält och matsvinn.

Nu är det klart att ny styrelseordförande för iFoodbag blir Bengt Baron, en person med stor erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet i Sverige och internationellt.

– Det här är givetvis en spännande möjlighet, då företaget redan känns positivt i grunden och det finns mycket att göra. Jag har haft förmånen att jobba i många olika situationer under min karriär och jag älskar att bygga företag.
– Det är otroligt stimulerande att få arbeta med produkter via entreprenörer, som har starka idéer med global potential; något iFoodbag har, utan tvekan.

Bengt Baron är för många känd som simmare med ett OS-guld 1980. Efter simkarriären valde han en annan väg och studerade vid Haas School of Business vid University of California i Berkeley, där han tog en MBA 1988. Sedan dess har han varit VD och chef för företag som Cloetta, Absolut Vodka, Kodak och Coca-Cola med flera.
Han tillträder nu rollen som styrelseordförande i iFoodbag efter Karl Fallgren, som innehaft posten sedan starten 2013. Karl Fallgren fortsätter efter skiftet sitt engagemang som VD i företaget.

SM516-Baron-blir-ny-ordförande-i-iFoodbag-Bengt-Baron-9cfff45f62e3f40c_org
Bengt Baron