Canon lanserar serien Océ Arizona 2200

Publicerad
2016-09-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Arizona 2200-serien bygger på framgångarna med den marknadsledande serien Arizona 600 och utskriftsleverantörerna kan nu klara snävare tidsgränser och höja produktionskapaciteten genom att leverera säljande utskrifter i hastigheter upp till 63,4 kvm/tim. Säljstart för Océ Arizona 2200-serien ägde rum efter lanseringen på Drupa i slutet på maj, skriver företaget i en pressrelease.

Helautomatiskt underhåll
Utöver skylttryck och presentationsmaterial kan utskriftsleverantörerna nu också ta sig in på de fotografiska och konstnärliga marknaderna, tack vare den nya utskriftstekniken Océ VariaDot i gråskala och med sex färger. Användarvänliga tryckluftsdrivna styrpinnar ger snabb, repetitiv och enkel materialinmatning och maximal effektivitet. Systemet för helautomatiskt underhåll av skrivhuvudet ingår som standard och innebär att skrivhuvudet rengörs på mindre än 25 sekunder per färg och ger konsekvent prestanda för munstyckena.

Onyx Thrive är den nya lösningen för arbetsflödet och tillsammans med det digitala skärsystemet Océ ProCut optimeras produktiviteten ytterligare via flexibelt arbetsflöde genom alla olika grafiska tillämpningar. Materialunderlaget kan användas på bästa sätt, avfallet minimeras och ytterligare kostnadsbesparing sker via automatiserad efterbehandling som förebygger fel och eliminerar dyra omtryck.

Flexibelt och med äkta kvalitet
Flatbäddskonstruktionen ger överlägsen utskrift från kant till kant och dubbelsidigt på nästa alla styva material, inklusive på ovanligt formade, kraftiga, blanka eller redan skurna material. Med tillskotten ljus cyan och ljus magenta levererar Arizona 2200 serien jämnare färgövergångar, accenter och kvartsnyanser, som i sin tur skapar möjligheter på fotografi- och konstmarknaderna. Patenterad teknik med aktiv kompensation för pixelplacering ger enhetlig utskriftsgeometri över hela utskriftsytan, både för flatbädd och rullmedia.

Ett nytt, mer effektivt UV-skyddssystem och en värmeavgivning, som minskats med 15% skapar ännu större möjligheter. Nu kan fler värmekänsliga material användas, inklusive tunn film och självhäftande PVC.
Arizona 2200-serien innebär också fördelar för växande verksamheter, eftersom användare när som helst kan lägga till ytterligare bläckkanaler och på så sätt förbättra utskriftskvaliteten ännu mer och utöka tillämpningsområdena genom att lägga till vitt bläck och lack. Med fyra, sex eller åtta färgkanaler och högkvalitativa utskriftslägen kan användarna välja den bästa färgkombinationen för sina egna verksamheter.

Utskrift nattetid
Oövervakad utskrift nattetid på böjbara material upp till 2,2 meters bredd ger direkt större lönsamhet. Med kontinuerlig utskrift på styvt material dagtid och via rullmediaalternativet nattetid blir avkastningen på investeringen maximal och ledtiderna för viktiga beställningar minimala.

Utvecklingsprocessens kvalitet, användbarhet och mångsidighet visar Canons engagemang för att hjälpa kunderna hitta nya intäktsmöjligheter.

 

Océ Arizona 2200