Töjbart bläck som inte spricker

Publicerad
2016-08-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Mimaki lanserar nu LUS-350, som är ett töjbart bläck som lämpar sig för ett brett spektrum av termoformningstillämpningar, särskilt sådana som kräver hårdhet och hållbarhet, som exempelvis bildelar. Bläcket är kompatibelt med Mimaki UJF-7151plus och JFX200-2513-skrivare och kommer att finnas tillgängligt i CMYK, vitt och ett klarbläck.

– Detta nya bläck kommer att förändra sättet vakuumgjutna eller termoformade applikationer skapas. Det tar fördelarna med digitaltryck till detta segment av marknaden, och tar itu med krav på snabba, korta serier av gjutna föremål med exceptionell grafisk kvalitet.

– Tidigare behövde föremål först formas och därefter behövde bilderna manuellt appliceras eller screentryckas på, vilket är en tidskrävande och dyr process. Nu kan termoformade föremål bildsättas före formning med hjälp av Mimakis digitala skrivare och ett bläck, som inte kommer att spricka eller på annat sätt skadas under den värmebaserade formningsprocessen.

– Det kommer att ge en vacker yta för tillämpningar som bildelar, modeller, gjutna skyltar, kiosker och mer, säger Mike Horsten, marknadschef EMEA på Mimaki Europe.

Töjbart bläck som inte spricker