Landa på Drupa

Publicerad
2016-08-23
Skribent
Redaktionen

På förra Drupa 2012 talades det mycket om Benny Landas nya nanotryckpress. Nano refererande till att han bara lägger 500 nanometer färg på arket jämfört med det dubbla i Indigomaskinerna, som han också är pappa till, innan han sålde företaget till HP. Det skrev Sign&Print inför årets Drupa.

Ännu har ingen press levererats till kund, men det kom nya besked om vad som skulle visas på detta års Drupa. Nu blev det 13 000 ark i timmen i en B1-maskin och möjligheten att lägga på metall till halva kostnaden jämfört med folie. Det var en meterbred rullpress, som har en hastighet av 200 meter i minuten.

I ett pressmeddelande skrev Benny Landa, att han räknar med att besökarna kommer att bli blown away by the amazing performance of this press. Maskinen använder sig av samma Samba bläckhuvuden som i Fujifilms maskin, där målet är att kunna producera 5 000 B1-sidor i minuten. Landa lägger över färgen på en upphettad gummiduk från Trelleborg, varifrån alla färger samtidigt läggs över på substratet.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

sm416 landa