Revolution i butikerna

Publicerad
2016-02-15
Skribent
Redaktionen

Det pågår en revolution i butikerna, som drivs av möjligheten för dagens digitala bläckstråleskrivare att skriva ut foton, konstverk och design; inte bara på papper utan på många andra material. Det finns praktiskt taget ingen begränsning för vad vi kan skriva ut på i dag; metall, textil, tapeter, trä, plast och mycket mer.

Till följd av detta kan vi nu personligt anpassa allt fler aspekter av vår omgivning och detta blir allt mer populärt. Butiker på huvudgatan, designers och onlineföretagare utforskar alltmer och alltfler nya kreativa idéer och utvecklar nya verksamheter, som bygger på att ta fram ett enormt utbud av personligt anpassade produkter med mervärde.

Enligt mångas mening har utvecklingen av utskriftstjänster kommit i två vågor; den första vågen startade med foto- och konstcanvas samt pappersbaserade produkter som t ex fotoböcker, kalendrar och kort.
Nu ser vi början på en spännande andra våg, där vi inte bara vill beställa eller skriva ut våra foton eller konst. Vi vill också vara mycket mer kreativa med våra bilder. Förutom välbekanta reklamprodukter som t ex muggar, fodral till telefoner och surfplattor etc, kan vi nu köpa alla typer av personligt anpassade kläder som exempelvis skjortor, flipflops, hattar och väskor.

Idag är inredningsdesign den nya gränsen, som öppnas upp av alla de möjligheterna, som digitala bläckstråleutskrifter ger. Gardiner, markiser, väggytor, möbelklädsel, kuddar, sittsäckar, kakelplattor, bord, stolar, hemmabiosystem; egentligen alla ytor av plast, MDF eller metall, skapar möjligheter för nya personligt profilerade och anpassade produkter, ofta med tydliga foton, mönster eller symboler.

Denna förmåga innebär en enorm möjlighet. Men vad behöver dessa innovativa verksamheter? De vill snabbt reagera på sina kunders behov och de behöver kortsiktiga produktionslösningar, som är prisvärda, lättanvända, flexibla och pålitliga.

YR Store är världens första levande all-over print studio. Detta innebär att du kan gå in i en butik och börja designa exempelvis en t-shirt med hjälp av någon av de jättestora touchskärmarna i butiken. Sedan kan man skriva ut direkt på ett plagg och hela processen tar endast 5-10 minuter. YR Stores paradbutik finns på 214 Oxford Street, London W1C 1DD i England – besök dem gärna om du har vägarna förbi eller titta in på deras webb-butik; www.yrsto.re/

YR Store är bara ett exempel på hur en återförsäljare förvandlar ett enkelt köp till en rolig händelse. De öppnar popup-center i ledande brittiska butiker, som erbjuder kunderna möjlighet att skapa och skriva ut sina egna unika skräddarsydda T-shirts, medan de väntar.

Vi är i början av denna andra våg och det ska bli intressant att se hur butikernas och promotionföretagens återförsäljare utnyttjar denna enorma potential.

 

13571_106_9428_t9z_epson
Business Account Manager,
Professional Printing Solutions
Epson Sverige