Ricoh lanserar Pro C9110

Publicerad
2015-12-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Digitalpressar för större tryckerier, som vill utöka sina hybrida arbetsflöden med både digital och offset produktion; det är vad Ricoh lanserar nu med Pro C9100-serien.
Färgmaskinerna är enkla att integrera i befintliga miljöer; produktiva från första sidan och levererar snabbt personligt anpassade trycksaker i stora volymer.

Pressarna ger användaren högre produktivitet, bredare mediehantering och bättre utskriftskvalitet än vad som tidigare funnits i klassen. De kan trycka 130 sidor per minut och har en månadskapacitet på en miljon A4-ark.
Toppkapaciteten är 1,75 miljoner A4-ark per månad. Dessutom till ett lågt pris. Det gör dem till ett alternativ för dem, som inte har volymerna som krävs för att finansiera konkurrerande skrivare och tävla med leverantörer med större budget. Ricohs nya pressar jämnar ut spelreglerna, vad gäller både pris och kvalitet.

– Det är verkligen spännande att lansera ProTM 9100-serien, som kan hjälpa våra kunder att öka sitt erbjudande och sin kundnöjdhet. Serien erbjuder möjligheter som inte funnits tidigare till det här priset och är ett positivt tillskott på en tidigare statisk marknad, säger Tommy Segelberg på Ricoh Sverige.

Pro C9100 kan skriva på obestruket, bestruket från 52 gr/kvm till 400 gr/kvm, media med struktur, dubbelsidiga banderoller på 700 mm samt på material, som är superglansigt, magnetiskt, metalliskt, genomskinligt eller syntetiskt. Det gör att användaren snabbt kan bredda sitt erbjudande med lättare förpackningsmaterial, direktreklam, böcker, marknadsföringsmaterial, broschyrer och visitkort.

Bildkvaliteten är 1200×4800 dpi och utskriftshastigheten är hög med 110 sidor per minut för Pro C9100 och 130 sidor per minut för Pro C9110. Hastigheten behålls oavsett pappersvikt. Produktiviteten höjs ytterligare för A3 med 75 A3-sidor per minut.
Driften optimeras med en robust och kraftfull design och reservdelar, som kan bytas av utbildade användare. Ricohs unika utökade mediakatalog låter användare finjustera och länka olika parametrar för olika substrat, för att säkerställa bildkvalitet och pålitlighet, inklusive olika ICC-profiler för arks fram- och baksida.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

SM714 Ricoh lanserar Pro C9110 96c5eb7080ab3f0d_org