Label Forum visar vägen

Publicerad
2015-12-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Etikett- och märkningsbranschens organisation FINAT anordnade i slutet av augusti sin årliga kongress; Label Forum 2015, som bl a speglade den ökande betydelsen av etiketter inom olika marknader. Arrangemanget, som gick av stapeln i Haag, Belgien, lockade inte mindre än drygt 300 deltagare; främst från Europa, men även mer långväga gäster.

Label Forum handlade om alla stadier av komplexa etikettfrågor i produkternas värdekedja och stor vikt lades på företagens önskemål att driva en lönsam verksamhet i dagens ekonomiska miljö. Det omfattade en mängd olika discipliner, från branding och marknadsföring till innovation, teknik, tillverkning, och
korporativa affärer.

– Definitionen och rollen för etiketter har förändrats dramatiskt under de senaste åren med tillkomsten av nya produkter, dekorationsteknik och som exempelvis elektroniska etiketter på tryckt material, säger Jules Lejeune, VD för FINAT.

– Med en kundbas av varumärkesägare och återförsäljare, som är allt mer internationellt förankrade och en värld av konsumenter, som är sociala och online-media-experter, är detta verkligen en utmaning och ett spännande scenario för etikett- och märkningsindustrin i allmänhet och FINAT i synnerhet.

SM715 Label Forum visar vägen FINAT ELF 2015_HermanVanRompuy