Både tryck och profil

Publicerad
2015-12-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

Örebro Screen har funnits sedan början av 1980-talet. Företaget har tryckeri, kontor och utställning i lokaler på 900 kvm på Holmens industriområde i Örebro.

Här trycker man profilkläder, present- och promotionartiklar, affischer, skyltar, displaykartong, dekaler och etiketter; för att bara nämna något av produktionsutbudet.

– Vi samarbetar med de flesta ledande leverantörerna inom profilkläder och presentreklam, berättar Stefan Strandell som är VD.
– Men vi har även ett brett kontaktnät, där vi hittar annorlunda produkter som passar kundernas önskemål.

– I tryckeriet producerar vi även skyltar, dekaler, affischer mm, som hjälper våra kunder att synas eller att informera.
– På trycksidan kan man nog säga, att Schneidlers Grafiska är lite av vår huvudleverantör.

IMG_0524gg
Stefan Strandell

När latex-bussen från Schneidler landade hos Örebro Screen på Stångjärnsgatan i Örebro, så var det framför allt Mikael Rydelius, som tog del av demonstrationen av HP Latex 310 och som också fick svar på sina frågor.

Under de 7-8 senaste åren har produktionen av screentryckta dekaler minskat successivt. Något som däremot ökat en hel del är profilsidan med presentreklam och kläder.

– Vi har varit med i New Wave Profile i mer än 15 år och det har gett oss mycket, säger Stefan Strandell.

Idag sysselsätter Örebro Screen totalt fem medarbetare vartill kommer del- och timtidspersonal för bl a administrationen och medhjälp i produktionen. Omsättningen låg förra året på ca 7 miljoner kronor med ett behagligt plusresultat.

– Visst kände vi av lågkonjunkturen för 5-6 år sedan, men vi har en trygg kundkrets och bra koll på kostnaderna, så vi klarade oss bra, även om vi inte var förskonade från eländet, avslutar Stefan Strandell.

IMG_0612-fas
Charles Ehrnsten och Thomas Mårtensson

Läs även

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman