Tobex har gjort det igen

Publicerad
2015-10-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Boråsföretaget Tobex har även i år tävlat med sina digitala textiltryck i den stora internationella tävlingen Fespa Awards 2015; The only independent global Awards in the Print industry recognising the Best Print in the world, and the people behind them. Det vill säga den enda oberoende och världsomspännande tävlingen som uppmärksammar de bästa trycken i världen och människorna bakom, vilket Fespa skriver på sin hemsida.

Årets tävling hade 16 klasser och Tobex tog hem ett fint silver i den största klassen i tävlingen; T-shirt and Garments. Det var 6:e året, som det blev en vinst för Tobex, som vann med ett tryck designat av Sveriges Haute Couture-drottning Ida Sjöstedt . Idas mönster; Jewel Roses, är tryckt på ett tunt polyestertyg; så tunt att det är svårt att se vad som är fram eller baksida på tyget, då trycket går igenom så bra.

– Det är fantastiskt, och vi är förstås båda glada och stolta över att vinna i år igen, säger Torbjörn Johansson, VD för Tobex.
– Det var fler tävlande företag än tidigare år och det blir större och större konkurrens för varje år som går, då det blir fler och fler företag, som trycker digitalt med storformatsskrivare.

– På Tobex jobbar vi hela tiden med att titta på det senaste inom den digitala textiltryckstekniken och det är viktigt att vi håller oss uppdaterade, så att vi kan hänga med i den stenhårda konkurrensen, som numera är global, avslutar Torbjörn Johansson.

SM515 Tobex har gjort det igen Ida Sjöstedt rose-juvel print