Smart med SmartDNA

Publicerad
2015-10-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Stockholms polisen har under en längre tid studerat, analyserat och testat SmartDNA och tillsammans med SKL (Sveriges Kriminaltekniska Laboratorium) funnit att konceptet har unika egenskaper, att förebygga brott och binda brottslingar till exempelvis ett rån i butik.

Produkten är ett biologiskt framställt DNA, ett sk SmartDNA, som kan appliceras på en rad olika sätt och erbjuda ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd i exempelvis butik och lagerlokaler. SmartDNA, som sprejas, är osynligt i vanligt ljus, men blir synligt under UV-ljus. När det sprutas på gärningsmannen, kan vätskan inte tas bort från kläder eller föremål som gärningsmannen rört vid, utan sitter kvar på huden i ca två veckor. Dessutom är varje uppsättning med medlet helt unikt och gör det möjligt för polis och åklagare att binda och fälla brottslingar vid ett inbrott.

SmartDNA marknadsförs av Safe Solution AB i Bromma.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

smart med SmartDna

SMART DNA