Fristads Kansas istället för Kwintet

Publicerad
2015-10-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Yrkesklädesföretaget Kwintet har genomgått ett antal förändringar; nya ägare, efter IK Investment Partners, blir danskarna Mikael Hauge Sørensen och Christian Dyvig.
Michael Hauge Sørensen har bl a varit operativ chef för Ecco och var ansvarig för skoföretagets expansion i Asien. Christian Dyvig är investerare i Kompan och FIH och medlem i flera styrelser.

I samband med ägarbytet flyttar huvudkontoret för Kwintet från Malmö till Borås.
I varumärkesportfölj finns numera varumärken som Fristads Kansas, Acode, Hejco, Martinson, Wenaas och Bragard. En del av nyordningen blir också namnbyte på huvudbolaget till Fristads Kansas, något som ska lyfta fram varumärkenas roll.

– Vi har genomfört ett flertal aktiviteter genom åren med syfte att öka service och konkurrenskraft, vilket vi nu ser resultatet av genom en positiv försäljningsutveckling.
– Att byta koncernnamnet till Fristads Kansas stärker oss ytterligare, säger Kwintet Sveriges VD Stefan Dinér till Tekos nyhetsbrev.

I början av året flyttade Kwintet lager och inköpsorganisation från Odense i Danmark till Borås och Landvetter. Nu flyttas också koncernens huvudkontor från Malmö till Borås, där man har omfattande verksamhet och många kunder.

Kwintet är Europas största leverantör av yrkes- och profilkläder. Koncernen driver verksamhet i mer än 20 länder och har tre egna produktionsanläggningar.
Kwintet omsätter ca 500 miljoner euro och har ca 2 000 medarbetare.

Fristads Kansas istället för Kwintet