swissQprint

Publicerad
2015-08-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

swissQprint: en komplett trio av andra generationens maskiner.
På Fespa 2015 i tyska Köln sågs schweiziska swissQprint introducera två nya storformats UV-skrivare; Oryx 2 och Impala 2. Båda är större och mer produktiva än sina föregångare. De markerar fullbordandet av ett generationsskifte, som inleddes förra året med flaggskeppet Nyala 2.

Det föryngrade utbudet är swissQprint svar på efterfrågan på större och mer produktiva utskriftssystem. De senaste modellerna Oryx 2 och Impala 2 kompletterar återigen swissQprints trio efter fjolårets världspremiär för Nyala 2, den första av de tre i den nya generationen. swissQprint är trogen konceptet flatbäddsskrivare med olika utbyggnadsmöjligheter. För varje nivå av produktivitet, kommer användarna att kunna hitta rätt storformatsskrivare, som kan byggas om eller senare utvidgas om så önskas.

Större och effektivare
De nyligen lanserade modellerna har en utskriftskapacitet på över 5 kvm (2,5 x 2 m), vilket gör dem 40 cm längre front-to-back än sina föregångare och ger ännu större frihet vad gäller format. Båda har en non-stop tandemutskriftsläge som standard. Detta eliminerar stilleståndstider genom att omväxlande skriva ut på de främre och bakre delar av maskinen. Oryx 2 erbjuder en maximal produktivitet på 65 kvm/tim, medan Impala 2 klarar 180 kvm/tim

Modulsystem
swissQprint betonar den modulära konstruktionen i sina senaste modeller; var och en har ett robust rulle-till-rulle alternativ för kontinuerliga medier, som väger upp till 180 kg. Oryx 2 har nio fritt konfigurerbara färgkanaler, som alla andra swissQprint-maskinerna. Framtida ägare av en Impala 2 kan välja mellan två skrivhuvudsystem med olika prestandanivåer. Dessutom kan de senare fördubbla antalet skrivhuvuden för en fördubbling också av produktionen. Och på tal om en fördubbling, det finns flera möjligheter; med en smart matningsanordning och fasta förlängningsbord, kan man klara utskrifter upp till fyra meter i längd – med andra ord, dubbla djupet.

Modeller för varje produktivitetsnivån
Med swissQprint UV-skrivare, som är så lätta att expanderbar, kan investeringar doseras enligt företagens egen tillväxt. Mindre verksamheter, som specialiserat sig på kvalitetsarbetet, kan fullgöra sina ordervolymer med hjälp av en Oryx 2. Företag, som planerar att växa, kommer att välja en Impala 2, den kompakta produktionsmodellen. Tryckerier, som bearbetar mycket breda medier, kan välja en Nyala 2 med sin 3,2 m bredda utskriftskapacitet och en maximal prestanda på 206 kvm/tim. Sist men inte minst, Nyala 2-ägare kan också välja mellan två olika typer av skrivhuvuden, beroende på deras behov av produktivitets kapacitet.

SM515 swissQprint - en komplett trio av andra generationens maskiner swissQprint_Generation2_PR