Står stadigt i storm

Står stadigt i storm

Publicerad
2015-08-28
Skribent
Redaktionen

GSSAB eller Graphic Solutions Scandinavia AB är ett företag, som säljer lösningar på rullaminering, laminatfilm och tillbehör till bl a byggbranschen, grafiska branschen, skylttillverkning, screentryckning, kommuner, landsting, skolor och försvaret.
Företaget ägs av Erkki Valtanen, som arbetat som säljare i 35 år och under 12 års tid med laminering.

– GSSAB startades, eftersom vi har en gedigen kännedom om miljövänliga produkter och säljmarknaden i Skandinavien, säger Erkki Valtanen.
– Vi är inriktade på försäljning till den grafiska branschen, byggbranschen, skolor, kommuner och andra branscher.

– Förutom de produkter vi säljer, så ingår även service och miljömedvetenhet i priset. Vår målsättning är att ge total kvalitet och skapa en lång och förtroendefull relation.
– Vi arbetar direkt med tillverkaren av maskiner och laminat. Vi har kommit på lösningar, som möjliggör att redan befintliga maskiner kan användas i mycket större utsträckning än vad som görs idag.

GSSAB finns i Lindesberg i en expansiv region i Örebro län, där logistikpersonal lätt kan serva alla kunder utan problem.

May Wind klarar allt
Fast på sortimentsprogrammet står en unik produkt. Det är en vindskylt, som tål all typ av väderlek, utan att blåsa sönder eller att blåsa bort. Den är testad i hårda stormar, utan minsta problem.

– Jag kan nämna, att på Gotland förra hösten hade COOP fått sitt nya köpcenter klart och hade två av våra skyltar på parkeringen som test, berättar Erkki Valtanen.
– Efter stormen, som drog över Visby, hade hela taket på den nybyggda lokalen blåst bort och låg på baksidan av byggnaden.
– Alla skyltar hos COOP och andra butiker hade blåst bort eller gått sönder, endast våra två skyltar stod kvar oförstörda och intakta.

Thomas May, som är uppfinnaren av produkten, har tillsammans med GSSAB börjat serietillverka skyltarna i tre olika färger; silver, rött och blått. Man har också börjar att sälja till återförsäljare och slutkunder.

Skyltarna tål mer än 26 m/s (motsvarande ca 55 km/tim) och har en stor display både
bak och fram (2 x 1 000 mm x 700 mm). Den har stålställning, men är annars helt byggd i aluminium, utrustad med hjul och handtag och väger bara 35 kilo samt har en
totalhöjd på 175 cm. Det är lätt för en enda person att flytta skylten och även att byta budskap.

May Wind kommer att säljas genom ett eget bolag och när all registrering av företag,
patent och mönsterskydd är klart. Försäljningsstart är planerad till augusti 2015. Den har redan visats på mässa utomlands och rönt ett stort intresse från aktörer i olika länder.