Heidelberg övertar Fujifilm Sverige

Publicerad
2015-07-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Fujifilm är en av den professionella tryckmarknadens största leverantör av tryckplåt för såväl offset som flexo och maskinutrustning för gravering av tryckplåtar. Fujfilm är också en ledande leverantör av storformatsprintrar med tillhörande förbrukningsvaror. Man har också ett eget programvarumärke för arbetsflöde i tryckerier; XFM. Sedan tidigare bedriver Fujifilm och Heidelberg ett samarbete på internationell nivå för utveckling av digitaltryck med inkjet.

– Förvärvet passar väl med Heidelbergs strategi att växa inom service och förbrukningsvaror, för att serva våra kunders behov.
– Heidelberg avser att expandera sin verksamhet på global basis och på den europeiska marknaden för förbrukningsvaror värd 8 miljarder euro.

– Tillväxten ska ske genom såväl förvärv, partnerskap och e-handel, som genom att ha klassens bästa produkter som stöds av proffs, säger Lars Lindberg, försäljningschef på Heidelberg i en kommentar till Mentor Newsroom.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

Heidelberg tar över fujifilm