Mimaki imponerade

Publicerad
2015-07-29
Skribent
Redaktionen

Nya Mimaki TS300P-1800 storformatsskrivare intar scenen på en blomstrande textilmarknad. Denna 1,8 m breda rulle-till-rulle sublimeringsskrivare för transferpapper tar digitalt textilprint till nya nivåer, när det gäller kvalitet och produktivitet.

Under FESPA visades välklädda skyltdockor i färgrika textilier printade med Mimaki TS300P-1800.

– Med en textilbransch på stark frammarsch har Mimaki siktat in sig allt mer på att ta fram innovativa lösningar för digitalt textiltryck till marknaden, sa Mike Horsten, försäljningsdirektör för Mimaki Europe
– Resultatet är helt nya Mimaki TS300P- 1800. Besökare i vår monter har sett verkliga exempel på tryckta textilier, som bekräftar den digitala tekniken för den här marknaden.

– Vi är mycket glada för hastigheten, kvaliteten och kapaciteten, som uppnås med Mimaki TS300P-1800 och tror att den får ett varmt mottagande hos ett brett spektra av designers och andra textila användare.

Tekniska funktioner, som nu blir en verklighet i vardagen, är bl a möjligheten att skriva ut på mycket tunna transferpapper för lägre driftskostnader med en kraftfull vakuummatning, vilket minskar skrynkling.
Hög produktivitet vid 115 kvm/tim i maximal utskriftshastighet vid 4-färgsutskrift (62 kvm/tim vid 6-färgsutskrift).

Fyra skrivhuvuden med totalt 3 200 munstycken och upp till 3 olika droppstorlekar,
automatiskt definierade efter bläcktyp och utskriftsläge; exakt punktplacering även vid print med högre placering av printhuvudet (justerbart från 2 till 7 mm).

Kvaliteten säkerställs kontinuerligt tack vare automatisk återställning av munstycken;
Nozzle Recovery System. Om ett munstycke blir igensatt, som inte kan lösas genom skrivarens automatiska rengöringssystem, blir denna ersatt av ett annat munstycke.
Det nyutvecklade sublimeringsbläcket Sb410 finns i bulkförpackning och Uninterrupted Ink Supply System, ett system för oavbruten bläckförsörjning, garanterar kontinuerlig utskrift, även när maskinen är obevakad.

Extern torkenhet ger upp till 30% snabbare torktid. Exceptionell färghantering inklusive färgersättning, exakta profiler och snabb filbearbetning med nya Tx3Link RIP. Skrivaren och RIPen kan vara placerade på olika platser, för att effektivisera driften. Statusen för flera skrivare kan fjärrövervakas från skrivbordet eller mobila enheter. Tx3Link RIP möjliggör också exakt beräkning av bläckkostnader och sluttider samt automatisk nedstängning.

– Denna nya skrivare erbjuder så många innovationer till textilmarknaden, att det är svårt att sammanfatta dem alla, tillade Mike Horsten.
– Vi är så säkra på kvaliteten och vi klädde även upp skyltdockor i vår Fespa-montern, klädda i tyger tryckta av Mimaki.

– Digitalt textiltryck tar över detaljhandelsmarknaden och börjar med sportkläder. Mimaki är redo för denna utveckling med helt nya TS300P-1800.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

MIMAKI-TS300P-1800-1024x573